Vásárlás menete

A termékek állapota a katalógusokban is használt minőség jelölésekkel és főbb jellemzőik leírásával került meghatározásra. Az  bankjegyekről nagy felbontású szkennelt képek állnak rendelkezésre a minőségi állapot meghatározásának elősegítésére. Mielőtt kiválasztja a terméket megvételre kérem, hogy gondosan olvassa el a termékleírást, vizsgálja meg a képeket és csak ezután döntsön a vásárlásról. Ne felejtse el kiválasztani a szállítási módot. A megrendelés elküldése után visszaigazolást kap megrendeléséről, kizárólag ezt követően kell a megrendelt terméket kifizetni. Amennyiben visszaigazolás után 1 hét elteltével nem történik meg a megrendelt termék vételárának utalása, a megrendelést érvénytelennek tekintem és a terméket újra eladásra bocsátom. Egyeztetés alapján lehetőség van készpénzes fizetésre és személyes átvételre.

Vételár, számlázás

A termék mellett feltüntetett ár a termék vételára, mely ÁFA-t nem tartalmaz. A megvásárolt termékről  kiállított számlát a termékkel együtt postázom.

Szállítás

A vásárolt termék postázása a megrendelésben megadott címre a termék teljes vételárának+a postázás költségének bankszámlára való beérkezése után 5 napon belül történik. A postázást a Magyar Posta ZRT. igénybevételével MPL csomaggal történő kézbesítéssel végzem. Ennek díja a legkisebb csomagra vonatkozó díjszabás alapján buborékos borítékba csomagolva 1600 forint. Ez 150 000 forint értékhatárig értékbiztosított. A postázással történő kézbesítés a vevő felelősségére történik!

 A Magyar Posta ZRT hibájából eltűnt levélre, csomagra felelősséget nem vállalok! A termékek a sérülések elkerülése érdekében minden esetben fóliában elhelyezve és kartonpapírral csomagolva kerülnek borítékolásra. A szállító szolgálatok nem megfelelő kezelése és szállítása következtében keletkező sérülésekért felelősséget nem vállalok! Ilyen esetben nincs lehetőség a termék visszaküldésére! Ha a csomagoláson sérülést lát minden esetben vetessen fel jegyzőkönyvet a szállító céggel!

Előzetes egyeztetés alapján lehetőség van a termék személyes átvételére is megbeszélt helyszínen.

Vásárlástól való elállás

 Amennyiben mégsem szeretné a terméket megvásárolni a vonatkozó törvények szerint a kézhezvételtől számított 14 naptári nap áll rendelkezésére a vásárlástól való elálláshoz. Az elállást írásban a megadott e-mail címre teheti meg. Mielőtt a terméket visszaküldené kérnék egy a vásárló által készített kétoldalas szkennelt vagy fényképezett képet a termékről annak érdekében, hogy megállapítható legyen, hogy a termék ugyanabban a minőségi állapotban van-e, mint ahogy általam postázásra került. Amennyiben a termék megsérült, minőségi állapota megváltozott a vevő nem gyakorolhatja az elállási jogát! A terméket hiánytalanul, eredeti minőségi állapotában, saját költségén juttassa vissza postacímemre. A termék beérkezését követően 14 naptári napon belül történik meg a termék árának visszafizetése a vásárló számlájára.

A visszaküldés postai díjának megtérítésére nincs lehetőség.

Jogszabályok

A Pengő Numizmatika Webáruház oldal teljes egésze (szövegek,képek, grafikai elemek stb…)szerzői jogvédelem alá esik , a tulajdonomat képezi. Ezek másolása, módosítása és terjesztése tilos!

Az interneten-kattintással vagy elektronikus levelezés útján-ráutaló magatartással a szerződéskötés megvalósul. A honlap használatával létrejövő szerződések nyelve magyar, az ilyen módon kötött szerződések nem minősülnek írásba foglalt szerződésnek és nem kerülnek iktatásra. A felek közötti szerződéses jogviszonyban a magyar jog szabályai, elsődlegesen a  Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokról szóló 2001. évi CVIII. törvény, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II.5) Kormányrendelet rendelkezései az irányadóak.